Monday, December 23, 2013

Benimle Delirir misin?



Ekim-Kasım ayları her ne kadar hepimiz için kış mevsiminin yaklaştığının habercisi olsa da aynı zamanda tiyatro-sinema sezonunun da açılışı. Yaz döneminde birçoğumuz açık havadaki konserleri vb etkinlikleri tercih ettik ama tiyatroyu da özledik değil mi? :) Tam da bu düşünceler içerisindeyken, geçen sezondan beri aklımda olan "Benimle Delirir misin?" oyunun biletlerini görünce artık zamanı geldi diyerek Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'ndeki temsile gittik.


benimle delirir misin 1


Benimle Delirir misin? tipik bir evlilik ve aşk oyunu...Evliliğin öncesinden başlayip evlilik sürecinin nasıl dönüştüğünü anlatan bu oyunda, hepimizin hayatlarından alıntılar ve trajikomik bir süreç görüyoruz. Asıl mesele, aşkın gözü nasıl kör ettiği ve sonrasında onları nasıl mat ettiği. Kim bilir belki önce evlilik aşkı öldürüyordu? Aslında hala hiçbirimiz tam anlamıyla çözmüş değiliz bu derin meseleyi. Oyun tam da bu noktada Mine Artu'nun kaleminden Mehtap Bayri ve Necmi Yapıcı'nın muhteşem yorumuyla kaçık bir aşk hikayesine dönüşüyor.







benimle delirir misin 2
benimle delirir misin 3







Sizce erkekler kadınları neden anlamaz? Peki, neden kadınlar sürekli erkeklerden yapamayacağını bile bile bazı şeyleri ister? Kadın ve erkek neden beceremedikleri halde uzun süreler bir arada yaşamak zorundadır...Modern insanın en fazla kafa yorduğu sorular bunlar ve hala tam anlamıyla çözülebilmiş değil! "Benimle Delirir misin?" işte tam da bu noktada kadın ile erkeğin farklılıklarını ve beklentilerini tüm komik yönleriyle kahkahaya dönüştürüken soruyor "Bizimle delirmeye var mısınız? Yoksa bir tek akıllı siz mi kaldınız?" :)


benimle delirir misin 4
benimle delirir misin 5

Son olarak Necmi Yapıcı ve Mehtap Bayrı'nın performansına ayrı bir paragraf açmak gerekir diye düşünüyorum. 2 perde boyunca hem birbirleriyle çok iyi paslaştılar hem de seyirciyle bütünleştiler. Oyun o kadar doğaçlamaydı ki bazı zamanlar oyundaki replikler yerine oyuncuların seyirciye veya ışıkçıya sataşmasına güldük :) Sanatın ve sanatçının yıpratılmaya çalıştığı şu günlerde özel tiyatroların ayakta kalması adına desteklenmelerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bütçe açısından düşünceliyseniz özellikle son dönemde fırsat sitelerindeki indirimli bilet fiyatlarına bir göz atın ve bu tür güzel oyunları kaçırmayın derim :) Herkese iyi seyirler...










No comments:

Post a Comment